Reduser kjøttforbruket enkelt ved å bytte serveringsskje
Ny forskning fra Stanford University viser at spisesteder kan redusere kjøttforbruket på en enkel måte – ved å bruke en mindre serveringsskje til kjøttretter. Forskerne fant ut at ved å redusere størrelsen på skjeen med 25 %, spises det mindre kjøtt mens gjestene er like fornøyde og føler seg like mette. 🍽️
Her er noen tips hvis du vil prøve dette tiltaket i kantinen:
- Reduser forsiktig: En skje som er 25 % mindre, gir en effektiv reduksjon av kjøttmengden samtidig som gjestene er like fornøyde. En skje som er 50 % mindre kan derimot virke mot sin hensikt og føre til misnøye hos gjestene.
- Velg riktige retter: Mindre skjeer fungerer spesielt godt for retter der kjøttet ikke er så synlig og i større retter som metter godt, som f.eks. burritoer.
- Legg til plantebasert protein: Selv om dette ikke ble testet i studien, kan du vurdere å inkludere proteinrike plantebaserte ingredienser som belgfrukter når du reduserer kjøttmengden for å øke proteinmengden og gi gjestene bedre metthetsfølelse.