Pasta Bolognese

Hvem kan vel motstå pasta bolognese? En klassisk favoritt i plantebasert versjon, full av smak.

Antall porsjoner: 50 | Utskriftsvennlig versjon | Tilbake til oversikt

Ingredienser Mengde
Soffritto
Nøytral olje, f.eks. rapsolje
200 ml
Løk, finhakket
3 kg
Selleristilker, finhakket
12 stk
Gulrøtter, finhakket
12 stk
Sopp, finhakket
700 g
Saus
Olivenolje (extra virgin)
500 ml
Hvitløk, hakket
100 g
Basilikum, tørket
120 g
Oregano, tørket
120 g
Tomatpuré
360 g
Lønnesirup eller brun sukker
60 g
Chilipulver (kan sløyfes)
60 g
Balsamico
330 ml
Hakkede tomater
4,8 kg
Soyagranulat, tørket
480 g
Soyasaus
60 ml
Salt
50 g
Pepper
18 g
Vann
2,9 l
Drenert pasta kokevann
2,9 l
Spagetti
4 – 5 kg

Fremgangsmåte

1. Varm opp oljen i en stor gryte. Tilsett finhakket løk, selleri, gulrot og sopp. Surr på lav til middels varme i 15 – 20 minutter, og rør regelmessig til løken er gjennomsiktig og begynner å bli gyllenbrun.

2. Tilsett og rør inn olivenolje, hvitløk, tørket basilikum og oregano, deretter tomatpuré, lønnesirup eller sukker, chilipulver og balsamico. Fortsett å koke og rør om av og til på middels varme i 3 – 5 minutter.

3. Rør deretter inn hakkede tomater, soyagranulat, soyasaus, salt, pepper og vann.

4. La det surre og dekk med lokk. Kok med lokk på middels varme i 45 – 60 minutter. Rør regelmessig slik at det ikke brenner seg fast.

5. Kok pastaen 15 – 20 minutter før servering. Tøm pastaen og behold litt av det stivelsesholdige kokevannet.

6. Tilsett opptil 2,9 l av pastaens kokevann for å gjøre den fyldig.

Klikk her for utskriftsvennlig versjon.

 

Oppdag flere spennende oppskrifter i vår håndbok!

Grønn Framtids håndbok tilbyr et utvalg av oppskrifter og praktisk veiledning for å hjelpe kantiner med å introdusere mer plantebasert mat på menyen. Bestill din håndbok gratis her!