Feel Good Burger

En deilig, plantebasert burger basert på grønne linser og sopp. Perfekt servert i burgerbrød, wraps eller med grønnsaker og poteter.

Antall porsjoner: ca 50 | Utskriftsvennlig versjon | Tilbake til oversikt

Ingredienser Mengde
Grønne linser, tørre  
1,2 kg
Løk, hakket
0,6 kg
Hvitløk, finhakket
45 g
Sjampinjong, finhakket
0,6 kg
Gulrot, grovt revet
0,6 kg
Purre, tynne ringer
0,5 kg
Hvetemel, gjerne grovt
50 g
Salt
30 g
Spisskummen, malt
15 g
Karri
30 g

Fremgangsmåte

1. Bløtlegg linsene over natten.

2. Skyll linsene godt og mos sammen med løk og hvitløk i en foodprocessor eller med stavmikser. Bland deretter inn sopp, gulrot og purre.

3. Tilsett mel til det blir en fastere deig og smak til med salt, spisskummen og karri.

4. Form 1 – 2 cm tykke burgere og stek dem i olje til de er gjennomstekte og har en brun stekeskorpe.

5. Server som hamburgere i brød, i wraps eller med grønnsaker, potet og saus.

Klikk her for utskriftsvennlig versjon.

 

Oppdag flere spennende oppskrifter i vår håndbok!

Grønn Framtids håndbok tilbyr et utvalg av oppskrifter og praktisk veiledning for å hjelpe kantiner med å introdusere mer plantebasert mat på menyen. Bestill din håndbok gratis her!